Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Požiar rúbaniska v Ochodnici uhasili 38.000 litrami vody

Požiar rúbaniska v Ochodnici v okrese Kysucké Nové Mesto na ploche 12.000 štvorcových metrov likvidovali vo štvrtok (21. 5.) hasiči. Na hasenie spotrebovali približne 38.000 litrov vody. Foto: FOTO TASR - HaZZ v Žiline

Po príchode na miesto hasiči zistili, že ide o požiar haluziny po ťažbe.

Ochodnica 22. mája (TASR) - Požiar rúbaniska v Ochodnici v okrese Kysucké Nové Mesto na ploche 12.000 štvorcových metrov likvidovali vo štvrtok (21. 5.) hasiči. Na hasenie spotrebovali približne 38.000 litrov vody. TASR o tom v piatok informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Po príchode na miesto hasiči zistili, že ide o požiar haluziny po ťažbe. Na mieste boli štyria ľudia, ktorí robili spaľovanie a snažili sa požiar uhasiť. Hasiči začali oheň likvidovať jednoduchými hasiacimi prostriedkami. "Použitím vozidiel Praga V3S na dodávku vody a po zriadení dopravného vedenia vody sa požiar po dvoch hodinách podarilo lokalizovať," priblížil Kypus. Krátko pred 19.30 h požiar zlikvidovali.

Po ukončení zásahu ostali na mieste dobrovoľní hasiči obce Ochodnica na zabezpečenie dohľadu po požiari. Pri udalosti podľa Kypusa nedošlo k zraneniu osôb. "Ide už o druhý požiar po krátkej dobe v predmetnej lokalite v dôsledku spaľovania po ťažbe," upozornil.