Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar skládky odpadu pripravil o strechu nad hlavou 38 ľudí

Zamestnanci odboru Civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu Topoľčany poskytli obyvateľom obytného domu 38 karimatiek a diek.

Nitra 17. mája (TASR) – Pri požiari skládky nebezpečného odpadu v Topoľčanoch prišlo o strechu nad hlavou 38 ľudí. Skládka horela v stredu 16. mája od 13,50 do 19,25 hodiny a oheň sa rozšíril aj na blízky obytný dom, informovala Lenka Meravá z komunikačného odboru kanelárie ministra vnútra.

Podľa jej informácie sa pri požiari štyri osoby zranili. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej zaevidovali policajti len ľahké zranenia. Zamestnanci odboru Civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu Topoľčany poskytli obyvateľom obytného domu 38 karimatiek a diek. O náhradné ubytovanie v priestoroch nevyužívanej školy sa postaralo Mesto Topoľčany.

"K požiaru privolali hasičov, príslušníkov policajného zboru a o 16. hodine požiadali koordinačné stredisko o vyslanie kontrolného chemického laboratória Civilnej ochrany na meranie koncentrácie nebezpečných látok. Laboratórium zistilo zvýšenie koncentrácie nebezpečných látok a odporučilo občanom, aby neotvárali okná v blízkom okolí," uviedla Meravá.

Podľa miestnych obyvateľov požiar v časti Palanda nevypukol po prvýkrát. Rómovia údajne pália na skládke v blízkosti svojich obydlí káble. Zasahujúci hasiči majú v lokalite problém s vodou, ktorú sem musia dovážať. Včera im situáciu sťažoval aj vietor, na miesto požiaru sa museli opakovane vracať. V objekte, ktorý zasiahol požiar, býva oficiálne osem rodín. Primátor Topoľčian Peter Baláž tvrdí, že zistiť presný počet obyvateľov nie je možné, pretože mnohí v ňom bývajú načierno.