Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar skladu v obci Soľ spôsobil škodu za najmenej 300.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Na mieste zasahovalo 14 profesionálnych hasičov z Vranova nad Topľou a humenskej záchrannej brigády a 15 miestnych dobrovoľných hasičov so spolu siedmimi kusmi techniky.

Soľ 17. mája (TASR) – Pri nočnom požiari skladu a lisovne plastového odpadu v obci Soľ vo Vranovskom okrese vznikla škoda predbežne vyčíslená na 300.000 až 400.000 eur. Hasiči na mieste v utorok ráno stále vykonávajú lokalizačné práce, potvrdil pre TASR operačný dôstojník prešovského krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Ako informoval, k požiaru, ktorý hasičom oznámili v pondelok (16. 5.) po 22.00 h, došlo v areáli poľnohospodárskeho družstva, oheň zachvátil hospodárske budovy spoločnosti zaoberajúcej sa spracovaním plastov. Na mieste zasahovalo 14 profesionálnych hasičov z Vranova nad Topľou a humenskej záchrannej brigády a 15 miestnych dobrovoľných hasičov so spolu siedmimi kusmi techniky.

"Oheň je už uhasený, ešte stále prebiehajú lokalizačné práce, keďže tam stále sú nejaké ohniská," uviedlo operačné stredisko v utorok ráno s tým, že k ublíženiu na zdraví osôb pri požiari nedošlo. Na mieste požiaru bola prítomná aj expertízna skupina.