Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

POŽIAR V KOŠICIACH: Hasiči v noci evakuovali pacientov z nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Požiar vypukol v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) na Klinike ORL, chirurgie hlavy a krku a I. stomatologickej klinike.

Košice 25. októbra (TASR) – Po nočnom požiari v priestoroch Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach hasiči evakuovali 31 ľudí. Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) Košice, pre silné zadymenie museli niekoľkých aj ošetriť.

„Výjazd bol vykonávaný v piatok od 00.05 h do 02.40 h a zasahovalo pri ňom 20 príslušníkov HaZZ s deviatimi vozidlami. Išlo o zahorenie svietidla na chodbe na 9. poschodí. Pod vplyvom horenia plast spadol na zem a došlo aj k zahoreniu časti podlahy z PVC. Pre silné zadymenie sme museli evakuovať 25 pacientov, päť zdravotných sestier a jednu lekárku. Päť ľudí bolo po nadýchaní sa splodinami horenia ošetrených,“ povedal.

Požiar vypukol na Klinike ORL, chirurgie hlavy a krku a I. stomatologickej klinike. Podľa operačného dôstojníka malý požiar uhasil hasiacim prístrojom zamestnanec nemocnice, no po horení došlo k veľkému zadymeniu. „Spôsobená škoda bola minimálna, okolo 100 eur,“ dodal.

Podľa hovorkyne UNLP Košice Ivany Vaněkovej k ohrozeniu života nedošlo. Spresnila, že horelo svetlo v areáli na Tr. SNP nad výťahovými dverami a následne došlo k vznieteniu liatej podlahy. „Požiar zaznamenala elektrická požiarna signalizácia,“ povedala s tým, že pacienti z 9. poschodia boli preventívne prevezení na iné, respektíve nižšie poschodia. Poškodený je asi jeden štvorcový meter podlahy a dvere výťahu, ktorý je odstavený.

„Momentálne pracujeme na odstránení následkov požiaru, teda prebieha oprava, dezinfekcia a hygienická maľba. Po týchto prácach budú pacienti prevezení späť na 9. poschodie,“ uzavrela.