Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar v košickej bytovke spôsobil škodu najmenej 60-tisíc eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hasiči pri zásahu evakuovali obyvateľov domu, najmenej traja z nich sa nadýchali škodlivých splodín a sanitky ich previezli na lekárske ošetrenie.

Košice 10. decembra (TASR) - Požiar v päťposchodovej bytovke na Študentskej ulici v Košiciach spôsobil v nedeľu podľa polície obyvateľom domu škodu za najmenej 60.000 eur. Vznikol nedbanlivosťou v kuchyni dvojizbového bytu 75-ročného majiteľa na druhom poschodí.

"Oheň sa následne rozšíril do celého bytu, čím došlo k jeho úplnému zhoreniu, ako aj k zadymeniu chodby celého obytného bloku. Cez okná sa požiar ďalej rozšíril aj na byt, ktorý sa nachádza na treťom poschodí," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Požiar spôsobila podľa polície dosiaľ nestotožnená osoba za okolností, ktoré sú premetom vyšetrovania. "Páchateľ týmto konaním zanedbal bezpečnostné a protipožiarne opatrenia, vystavil obyvateľov obytného bloku všeobecnému nebezpečenstvu a spôsobil im škodu minimálne vo výške 60.000 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," dodal Szabó.

Hasiči pri zásahu museli evakuovať obyvateľov domu, najmenej traja ľudia sa nadýchali škodlivých splodín a sanitky ich previezli na lekárske ošetrenie. Ohňom zasiahnutý dom má 15 bytových jednotiek.