Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Požiar v košickej nemocnici spôsobil škody za minimálne 300.000 eur

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Rastislavovej ulici vypukol vo štvrtok 17. júna 2021 popoludní požiar. Foto: TASR - František Iván

Na miesto udalosti vo štvrtok prišiel aj premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý sa v rámci svojho pracovného programu nachádzal na východnom Slovensku. Vyzdvihol rýchlu evakuáciu pacientov.

Košice 18. júna (TASR) – Požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice spôsobil škody za minimálne 300.000 eur. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ako priblížila, požiar v jednej z izieb na prvom poschodí urgentného príjmu nemocnice vypukol vo štvrtok (17. 6.) okolo 14.40 h. Do troch minút od jeho nahlásenia boli na mieste policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky košického krajského policajného riaditeľstva. Keďže sa od personálu dozvedeli, že v značne zadymenom priestore sa nachádzajú pacienti, pacientov odkázaných na pomoc policajti z objektu vyniesli na bezpečné miesto. "Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorí vzápätí dorazili na miesto, požiar lokalizovali a uhasili," doplnila Mésarová.

Podľa informácií, ktoré na sociálnej sieti zverejnilo Prezídium HaZZ, zasahovalo na mieste celkom 22 profesionálov z hasičských staníc Košice-Požiarnická, Teplárenská a Šaca, ktorým sa požiar podarilo zlikvidovať krátko po 18.00 h. "Z priestorov nemocnice bolo evakuovaných celkom 60 pacientov, z toho 20 imobilných a dvaja na umelej pľúcnej ventilácii," uviedli tiež hasiči s tým, že pri udalosti sa nikto nezranil.

Polícia na mieste udalosti vykonala prvotné úkony, objekt zabezpečila a podľa Mésarovej slov sa na mieste činu v piatok vykonáva rozsiahla obhliadka za prítomnosti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru a Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. "Presná príčina vzniku požiaru a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela.

Na miesto udalosti vo štvrtok prišiel aj premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý sa v rámci svojho pracovného programu nachádzal na východnom Slovensku. Vyzdvihol rýchlu evakuáciu pacientov. "Chcem sa poďakovať všetkým základným zložkám, či už hasičom, alebo policajtom, ale vôbec aj personálu nemocnice, pretože tú koordináciu zvládli veľmi dobre," povedal.