Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Požiar v Podvysokej likvidovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Požiar likvidovali profesionálni hasiči z Čadce a Turzovky a dobrovoľní hasiči z obcí Podvysoká a Turzovka.

Podvysoká 18. januára (TASR) – Požiar dvojgaráže medzi rodinnými domami likvidovali v pondelok (17. 1.) profesionálni aj dobrovoľní hasiči v Podvysokej v okrese Čadca. TASR o tom informovala Miroslava Mintálová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

Doplnila, že hrozilo rozšírenie požiaru aj na domy. "Majiteľ garáže sa snažil požiar uhasiť pomocou záhradnej hadice. Okrem hasenia požiaru bolo nutné aj ochladzovať okolité rodinné domy. Vplyvom vysokého sálavého tepla praskli na jednom dome plastové okná. Hasičom sa podarilo zabrániť rozšíreniu požiaru na rodinné domy, kvôli silnému zadymeniu museli zasahovať v dýchacích prístrojoch," uviedla Mintálová.

V garáži sa podľa nej nachádzalo jedno motorové vozidlo, dva motocykle a bicykle. "Za pomoci trhacích hákov strhli zvislé posuvné brány, aby sa dalo dostať do garáže a zefektívniť zásah. Zvnútra garáže vytiahli aj zváračku s 30 kg tlakovou fľašou," dodala.

Požiar likvidovali profesionálni hasiči z Čadce a Turzovky a dobrovoľní hasiči z obcí Podvysoká a Turzovka. "Po uhasení požiaru všetko prekontrolovali termokamerou, aby vylúčili výskyt skrytých ohnísk požiaru. Pri požiari sa nikto nezranil, príčina jeho vzniku je v štádiu zisťovania," uzavrela Mintálová.