Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Požiarna zbrojnica vo Svite prešla rekonštrukciou vďaka dotácii

Hasičská zbrojnica. Foto: TASR - František Iván

Mesto získalo dotáciu vo výške 30.000 eur, zvyšok nákladov dofinancovala samospráva z rozpočtu.

Svit 9. januára (TASR) - Dobrovoľní hasiči z podtatranského mesta Svit sa dočkali zrekonštruovanej zbrojnice v časti Pod Skalkou. Vedenie mesta im ju do užívania odovzdalo nedávno, mestu sa podarilo na zámer získať dotáciu z rezortu vnútra. Pôvodný projekt z roku 2018 pritom rátal aj s poskytovaním ubytovania v objekte, vzhľadom na situáciu s pandémiou však samospráva vypracovala nový. Informovala o tom primátorka Svitu Dáša Vojsovičová s tým, že práce sa začali v máji minulého roka.

Zrekonštruovali sa najnutnejšie časti objektu, najprv došlo k výmene elektroinštalácie a svetiel za nízkoenergetické. V auguste nasledovala výmena a montáž nových elektrických vysúvacích brán a dreveného prístrešku nad bránami. Ku koncu roka sa rekonštruovali sociálne zariadenia, pribudol nový sprchový kút, dve toalety a priestory sa vymaľovali.

Mesto získalo dotáciu vo výške 30.000 eur, zvyšok nákladov dofinancovala samospráva z rozpočtu. "Verím, že táto rekonštrukcia hasičskej zbrojnice, ako aj skvalitnenie technického a vozového vybavenia našich dobrovoľných hasičov prispeje k povzbudeniu a náboru nových členov, ako aj aktívnej práce s mládežou," uzavrela primátorka.