Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pozitivita v Detve dosiahla za dva dni 0,96 percenta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Cez víkend sa na odberových miestach vytvorených mestom dalo otestovať 3619 ľudí, informuje samospráva.

Detva 8. februára (TASR) – Miera pozitivity víkendového (6. – 7. 2.) antigénového testovania na ochorenie COVID-19 v Detve dosiahla 0,96 percenta. „Mesto Detva v pondelok otvorilo všetky základné a materské školy. Naplnenosť v štyroch základných školách, ktoré má mesto Detva vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, je približne na úrovni 75 percent,“ uviedol v pondelok pre TASR hovorca mesta Milan Suja.

„Cez víkend sa na odberových miestach vytvorených mestom dalo otestovať 3619 ľudí. Testy odhalili 35 pozitívnych, čo je menej ako jedno percento,“ informuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke. Pätnásť pozitívnych bolo v Dome kultúry Andreja Sládkoviča, kde sa počas víkendu otestovalo 1111 ľudí. Odberové miesto v mestskom kultúrnom stredisku (Chudobienec) si vybralo 1183 ľudí, z nich boli 11 pozitívni. Tretím odberovým miestom, ktoré mali obyvatelia mesta k dispozícii počas celého víkendu, bola III. Základná škola na Ulici Obrancov mieru, kde otestovali 879 ľudí a odhalili piatich pozitívnych. „Ďalší štyria pozitívni pribudli do štatistiky v odberovom mieste v IV. ZŠ na Ulici Antona Bernoláka, ktoré bolo otvorené iba v nedeľu. Záujem o test tam prejavilo 446 obyvateľov mesta,“ uzavrel mestský úrad.

Mesto Hriňová v Detvianskom okrese na svojej oficiálnej webstránke uvádza, že výsledky víkendového bezplatného testovania na ochorenie COVID-19 potvrdili zhoršenie sa pandemickej situácie v meste. „Za oba víkendové dni bolo vykonaných 1843 testov, z nich bolo 30 ľudí pozitívnych. Miera pozitivity v Hriňovej dosiahla 1,63 percenta,“ zhrnula samospráva s tým, že je to až trojnásobne vyššie číslo ako počas dvoch víkendov celoplošného skríningového testovania. Vtedy bola pozitivita 0,54 percenta a 0,64 percenta. Pre tieto okolnosti samospráva svoje materské, základné školy a ani základnú umeleckú školu od pondelka neotvorila.