Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

POZOR: Od 1. júla dôjde k viacerým zmenám v bratislavskej MHD

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Dopravný podnik taktiež zlepší prestupy medzi spojmi.

Bratislava 21. júna (TASR) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) pristupuje od 1. júla k viacerým zmenám v mestskej hromadnej doprave (MHD). Predĺži autobusovú linku 66, upraví školské spoje na linke 145 a zmení cestovné poriadky niektorých autobusových liniek. TASR o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

Autobusová linka 66 jazdí v súčasnosti zo zastávky Trhovisko po Domkársku ulicu a späť, po novom bude zachádzať až k novovznikajúcemu sídlisku pri Hraničnej ulici v lokalite Grófska niva. Má však ísť o dočasné riešenie. "Grófsku nivu plánujeme v budúcnosti obsluhovať ekologickejším variantom, trolejbusmi. Plánovaná trať spojí rozvojové územie s Trnavským mýtom a nemocnicou na Kramároch," skonštatoval Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB.

Rovnomenný názov zastávky vychádza podľa dopravcu z historického pomenovania kľukatej cesty Dunaja a jeho riečnej usadeniny, Grafen Au, ktorá sa tiahla od týchto miest. Cestujúci budú môcť zároveň na zastávke Pažítková, v smere na Domkársku, prestúpiť na trolejbusové linky 201, 202 a 212, ktorými sa dostanú do centra mesta alebo na Hlavnú stanicu. V opačnom smere bude možné prestúpiť na zastávke Prievozská.

Okrem nových zastávok si vypočul DPB názory obyvateľov Jaskového radu a upraví školský spoj na linke 145. Ráno a popoludní bude premávať po okružnej trase Koliba - Bárdošova - Klenová - Vlárska - Jaskový rad - Bárdošova - Koliba. Smerom k Vlárskej ulici obnoví zastávky Rozvodná a Klenová. Časy odchodov zo zastávky Koliba ostávajú nezmenené, odchody smerom na Kolibu posúva DPB o niekoľko minút neskôr.

Dopravný podnik taktiež zlepší prestupy medzi spojmi. Nočné linky N91 a N93 zastavia na Panónskej ceste, aj na Jasovskej ulici. Autobusové linky 32 a 33, premávajúce medzi Dlhými dielmi a Riviérou, lepšie nadviažu na električky liniek 4 a 9. "Keďže sa doprava v meste dynamicky mení, DPB dlhodobo zbiera a vyhodnocuje údaje z dopravných prostriedkov a na základe nich prispôsobuje cestovné poriadky," podotkol dopravca.