Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Práce na R4 vrátane tunela Bikoš v Prešove pokračujú podľa plánu

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

V 1,15 kilometra dlhom tuneli Bikoš je už úplne dokončený náter ostenia, chodníky aj vozovka. Pokračujú ešte práce na technológii tunela.

Prešov 13. januára (TASR) - Výstavba prešovskej R4 napreduje podľa plánu. V 1,15 kilometra dlhom tuneli Bikoš je už úplne dokončený náter ostenia, chodníky aj vozovka. Pokračujú ešte práce na technológii tunela. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Čo sa týka samotnej R4, na mostoch sa realizujú nosné konštrukcie a rímsy a na samotnej rýchlostnej ceste sa buduje kanalizácia a kladú sa podkladové a asfaltové vrstvy vozovky.

"V najbližšom období budeme ešte pokračovať v realizácii nosných konštrukcií mostov a podľa postupu prác aj v dokončovaní vrstiev vozoviek," priblížila Žgravčáková.

V tuneli sa okrem technológií budú podľa jej slov realizovať aj dokončovacie práce na konečných terénnych úpravách na južnom a severnom portáli.

"Okrem toho už priebežne prebiehajú aj preberacie a kolaudačné konania jednotlivých stavebných objektov," doplnila hovorkyňa NDS.

Severný obchvat mesta má dĺžku 4,3 kilometra a motoristom ušetrí približne desať minút. NDS predpokladá intenzitu dopravy v počte 15.000 vozidiel za 24 hodín. Zhotoviteľom je Váhostav-SK a TuCon. Zmluvná cena predstavuje 142.876.816 eur. Stavba je financovaná zo štátneho rozpočtu. Predpokladaný termín odovzdania je plánovaný v lete tohto roka.