Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Práce na rekonštrukcii ulice v Spišskej Novej Vsi potrvajú mesiace

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Cieľom je zabezpečiť zlepšenie dopravnej obslužnosti územia, ako aj bezpečnosť všetkým účastníkom cestnej premávky vrátane cyklistov a peších, informuje mesto.

Spišská Nová Ves 29. marca (TASR) - Na ulici Medza v Spišskej Novej Vsi nedávno začali s rekonštrukciou miestnej komunikácie, práce potrvajú približne šesť mesiacov. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke s tým, že stavba rieši obojsmernú cestnú komunikáciu, dažďovú kanalizáciu, chodník pre peších, obojsmerný cyklochodník, autobusovú zastávku s prístreškom aj verejné osvetlenie.

"Cieľom je zabezpečiť zlepšenie dopravnej obslužnosti územia, ako aj bezpečnosť všetkým účastníkom cestnej premávky vrátane cyklistov a peších," informuje mesto. Rekonštrukcia cesty sa začína za križovatkou pri supermarkete a končí sa tesne pred kruhovým objazdom. Počas celého obdobia rekonštrukcie bude verejná doprava vedená vždy ako jednosmerná cesta. Smer jazdy bude od supermarketu ku kruhovému objazdu vyznačený dopravnými značkami.

"Z dôvodu rekonštrukcie miestnej komunikácie na ulici Medza došlo aj k dočasnému zrušeniu zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) Medza, poliklinika. Náhradou pre linku MHD č. 1 zabezpečujúcou prepojenie Polikliniky Hornád s nemocnicou bude zastávka Kaufland, vzdialená približne 300 metrov," upozorňuje radnica.

Zhotoviteľom stavebných prác je spoločnosť Strabag. Náklady na realizáciu stavby boli vyčíslené na približne 480.000 eur. Uvedenú sumu sčasti pokryje finančný dar vo výške viac ako 207.000 eur od developera, ktorý plánuje vybudovať obchodné centrum v území pri okružnej križovatke. Zvyšnú sumu bude samospráva hradiť zo svojho rozpočtu.