Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Pracovníci nemocnice v Zlatých Moravciach testovali repatriantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Roman Hanc

Odber vzoriek urobili 23. a 24. mája na základe žiadosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre.

Zlaté Moravce 25. mája (TASR) - Nemocnica v Zlatých Moravciach vykonala v uplynulých dňoch dvojnásobné testovanie skupiny obyvateľov, ktorí sa vrátili zo zahraničia a boli v domácej izolácii. Aby po uplynutí stanovenej doby mohla byť u nich karanténa zrušená, museli byť dvakrát po sebe opätovne testovaní.

Odber vzoriek urobili 23. a 24. mája na základe žiadosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre. "Išlo o minoritnú skupinu obyvateľstva, dospelých a detí vo veku šesť až 16 rokov, ktorí sú v domácej izolácii. Na ukončenie domácej izolácie bolo u nich potrebné vykonať dva odbery s odstupom 24 hodín,“ vysvetlila námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti v nemocnici v Zlatých Moravciach Nina Horniaková.

Ako doplnila, priebeh odberov bol bez incidentov a pri dodržaní prísnych protiepidemiologických opatrení. Na bezpečnosť dohliadala aj mestská a štátna polícia. „Potešujúcou informáciou je, že výsledky sobotných aj nedeľných odberov boli u všetkých testovaných negatívne,“ dodala Martina Pavliková zo spoločnosti Agel, ktorá nemocnicu prevádzkuje.