Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Pracovníci Podniku medzitrhu práce skrášľujú B. Bystricu celý rok

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Podnik medzitrhu práce je integračným sociálnym podnikom, ktorý pomáha dlhodobo nezamestnaným.

Banská Bystrica 6. novembra (TASR) – Pracovníci neziskovej organizácie Podnik medzitrhu práce v Banskej Bystrici sa v týchto dňoch starajú o údržbu a revitalizáciu verejnej zelene kosením, vytrhávaním, hrabaním lístia, orezávaním konárov, ale aj odstraňovaním náletových drevín. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

Mesto čistia a skrášľujú v každom ročnom období v rôznych lokalitách, vidieť ich bolo napríklad aj v okolí hlavného cestného ťahu I/66.

"Už desať rokov vytvára podnik vhodné podmienky pre znevýhodnené, ako aj zraniteľné osoby a umožňuje im tak získavať pracovné zručnosti a skúsenosti. Aj vďaka nim je Banská Bystrica krajšia a čistejšia," uviedlo mesto, ktoré neziskovú organizáciu založilo v roku 2012.

Podnik medzitrhu práce je integračným sociálnym podnikom, ktorý pomáha dlhodobo nezamestnaným. Vytvára pracovné podmienky zhruba pre tri desiatky zamestnancov, ktorí poskytujú služby zamerané najmä na údržbu verejnej zelene, drobnú stavebnú činnosť a letnú i zimnú údržbu verejných priestranstiev.