Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Pravdepodobnou príčinou požiaru áut v Báči bolo úmyselné zapálenie

Horiace auto pred rodinným domom v Báči. Foto: TASR/Polícia

Následkom požiaru vznikla majiteľovi vozidiel priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 3000 eur.

Báč 9. januára (TASR) - V obci Báč v Dunajskostredskom okrese vznikol v utorok (8.1.) o 23.30 h požiar dvoch osobných motorových vozidiel.

Na mieste udalosti zasahovali piati príslušníci Hasičského záchranného zboru (HaZZ) z hasičskej stanice v Šamoríne. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Marián Hruška.

"Pred rodinným domom horeli vo vzdialenosti desať metrov od seba dve autá - Chrysler Concorde a Isuzu Rodeo. Zasahujúci príslušníci nasadili na lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru jeden vysokotlakový prúd a jeden C prúd so zmáčadlom, pričom rýchlym zásahom zabránili rozšíreniu požiaru na okolostojace automobily," priblížil Hruška. Miesto udalosti počas zásahu osvetľovali hasiči agregátom a pre silné zadymenie použili autonómne dýchacie prístroje.

Na miesto udalosti sa dostavil zisťovateľ príčin požiarov a príslušníci Policajného zboru. "Po uhasení požiaru a ochladzovaní boli automobily a bezprostredné okolie požiariska prekontrolované termovíznou kamerou, pričom z regulátora plynu, nachádzajúceho sa cca 1,5 m od miesta požiaru, spozorovali únik plynu," uviedol hovorca. Preto policajti na miesto udalosti privolali poruchovú službu Slovenského plynárenského priemyslu.

Následkom požiaru vznikla majiteľovi vozidiel priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 3000 eur. Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie.