Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prázdniny v školách využil Liptovský Mikuláš na rekonštrukcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Robí sa všetko, čo nie je možné počas školského roka, keď sú triedy plné detí, uviedla hovorkyňa mesta.

Liptovský Mikuláš 9. augusta (TASR) – Prázdninové mesiace využívajú v mestských školách v Liptovskom Mikuláši na renovačné práce. Žiaci sa tak v septembri vrátia do modernejších priestorov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Robí sa všetko, čo nie je možné počas školského roka, keď sú triedy plné detí. Pod dohľadom riaditeliek a školského personálu upravujú robotníci interiéry aj areály, maľujú učebne, opravujú hygienické zariadenia, zveľaďujú záhrady a čistia pieskoviská," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej-Martákovej na Nábreží renovujú priečky medzi triedami a chodbami, pretože sa na ich funkčnosti podpísal čas. "Odstránili sme staré okná, čiastočne domurovali staré priečky a osadili nové okná. Všetko v záujme bezpečnosti, ale aj zestetizovania priestoru. Tiež sme vo vlastnej réžii vymaľovali jedáleň," zreferovala riaditeľka školy Vlasta Kovačicová.

V podbrezinskej ZŠ nesúcej meno Janka Kráľa pokračujú v prerábaní toaliet a v maľovaní schodísk. "Žiaci sa môžu tešiť na novovybudovaný chodník a revitalizované okolie jazierka," povedala hovorkyňa mesta.

Rôzne opravy spustili aj všetky materské školy. Na Vranovskej pribudnú nová kúpeľňa či radiátory. V školskej záhrade na Palúčanskej opravujú chodník. V Materskej škole 4. apríla opravujú ústredné kúrenie, potrebná je aj renovácia nábytku.