Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre Banskobystrický maratón budú v meste dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nevyhnutná bude kompletná výluka dopravy na cestách, ktoré sú súčasťou trate maratónu.

Banská Bystrica 30. mája (TASR) - Banskobystrický maratón, jediný večerný beh v strednej Európe, ktorý sa uskutoční v sobotu (3. 6.) v Banskej Bystrici, si pre bezpečný priebeh podujatia vyžiada viaceré dopravné obmedzenia v meste. Nevyhnutná bude kompletná výluka dopravy na cestách, ktoré sú súčasťou trate maratónu. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Uzávera sa dotkne Sládkovičovej ulice od odbočky na Horné Pršany v smere do centra mesta cez Námestie Ľ. Štúra, Štefánikovo a Štadlerovo nábrežie až po Námestie slobody - križovatku s Ulicou Československej armády. Rovnako dôjde k uzatvoreniu úseku komunikácie Na Troskách, kde je štart a cieľ, od malej okružnej križovatky popri centre Europa po križovatku pod mostami R1. Všetky priľahlé lokality budú dostupné po obchádzkových trasách. Výnimkou je Kalinčiakova ulica, ktorá v čase od 15.00 do 23.30 h nebude vôbec prejazdná pre automobilovú dopravu.

"V súvislosti s Banskobystrickým maratónom súčasne dôjde k obmedzeniu vybraných spojov verejnej osobnej dopravy vrátane MHD. Všetkých žiadame o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť," konštatovala Adamovičová.

Organizátori 12. ročníka Banskobystrického maratónu pre bežcov, korčuliarov či kolobežkárov všetkých vekových kategórií aktuálne evidujú 1730 registrácií a 2000 ľudí. Čaká na nich celkovo 11 disciplín.