Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pre deti pribudnú v Liptovskom Mikuláši nové plochy na oddych a hry

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Novú šmýkačku by mal súkromný investor v krátkom čase osadiť aj na ploche na Štraussovej ulici v Palúdzke.

Liptovský Mikuláš 29. mája (TASR) – Pre deti a mládež pribudnú v Liptovskom Mikuláši nové plochy na oddych a hry. Výstavbu a rozširovanie detských ihrísk plánujú v Starom meste, na Nábreží aj v Stošiciach. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V Starom meste máme vybudovať centrálne ihrisko, prípadne dobudujeme niektoré z existujúcich. Ďalej sa pozrieme na ihrisko vo vnútrobloku na Vansovej ulici na Nábreží. V tomto priestore sme nedávno vysporiadali pozemky, takže revitalizácia dostala zelenú. A napokon doplníme už existujúce ihrisko v Stošiciach o ďalšie prvky," priblížil Gabriel Lengyel z radnice. Dodal, že v súčasnosti tam obyvatelia majú k dispozícii kombinovanú dvojhojdačku, domček so šmýkačkou, kolotoč a strunovú hojdačku.

Novú šmýkačku by mal súkromný investor v krátkom čase osadiť aj na ploche na Štraussovej ulici v Palúdzke. "Z ročnej kontroly ihrísk vyplynulo, že na Štefánikovej ulici v Starom meste bude potrebné neplánovane vymeniť šmýkačku," priblížila hovorkyňa. Okrem toho sa deti v tejto časti mesta môžu zabaviť na herných prvkoch pri Pongrácovskej kúrii, vo vnútrobloku na Hurbanovej či v Rohonciho a galerijnej záhrade.