Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Pre kontrolu trafostanice v Žiari nad Hronom odstavia elektrinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Odstávka by mala podľa predpokladov trvať od 8.00 do 15.30 h.

Žiar nad Hronom 21. februára (TASR) – Energetici zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) naplánovali vo štvrtok (24. 2.) odstávku elektrickej energie pre viacero ulíc v Žiari nad Hronom. Dôvodom bude revízia distribučnej trafostanice spojená s jej údržbou. TASR o tom informoval špecialista externej komunikácie SSD Miroslav Gejdoš.

SSD plánuje v Žiari nad Hronom od elektriny odpojiť približne 600 odberných miest, odstávka sa dotkne ulíc Alexandra Dubčeka, Cyrila a Metoda, Dukelských hrdinov, Milana Rastislava Štefánika a Štefana Moyzesa. Odstávka by mala podľa predpokladov trvať od 8.00 do 15.30 h.

"Vzhľadom na charakter plánovaných aktivít je odstávka elektriny nevyhnutná. Elektrikári zo SSD budú pracovať na elektroenergetickom zariadení na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov musí zostať trafostanica dočasne mimo prevádzky. Údržbári však urobia maximum, aby odstávku elektriny ukončili hneď ako to bude možné," ubezpečil Gejdoš.

SSD žiada dotknutých odberateľov o prípravu na obmedzenie a o trpezlivosť. Zoznam všetkých zasiahnutých odberných miest je zverejnený na internetovej stránke www.ssd.sk v časti plánované odstávky.