Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Pre práce na električke v Petržalke bude uzatvorená Jantárová cesta

Na snímke nápis pozor stavenisko počas tlačovej konferencie k aktuálnym informáciám súvisiacich s električkovou traťou v úseku Bosákova – Janíkov dvor v Bratislave 9. augusta 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Autobusová linka 99 bude medzi zastávkami Kutlíkova a Lúky II premávať obojsmerne cez Pajštúnsku a Smolenickú.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Prekládka káblového vedenia v rámci výstavby novej električkovej trate v bratislavskej Petržalke si vyžiada úplnú uzáveru Jantárovej cesty, a to v úseku od križovatky Jantárová cesta – Šintavská ulica a Jantárová cesta – Pajštúnska. S obmedzeniami treba počítať vo štvrtok (1. 9.) a cez víkend (3. – 4. 9.). Dotknú sa tiež niektorých autobusových liniek. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na sociálnej sieti.

Denné autobusové linky 92 a 95, nočná linka N95 a tiež denné linky 83 smerujúce z a do Depa Petržalka budú medzi zastávkami Kutlíkova a Šintavská/Strečnianska premávať obojsmerne obchádzkovou trasou cez Pajštúnsku, Smolenickú a Šintavskú.

Autobusová linka 99 bude medzi zastávkami Kutlíkova a Lúky II premávať obojsmerne cez Pajštúnsku a Smolenickú.

Nočná linka 99 bude medzi zastávkami Švabinského a Lúky II premávať obojsmerne obchádzkou cez Smolenickú ulicu. Nočná linka N80 v smere Depo Petržalka z Kapitulského dvora, respektíve Hlavnej stanice, využije alternatívnu trasu po Smolenickej ulici.

"Všetky obsluhované zastávky na nočných linkách na odklonenej trase majú charakter 'na znamenie'," doplnil mestský dopravca.