Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Pre rekonštrukciu dôjde na košickom Luníku IX k zmenám v MHD

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pôjde o úsek od križovatky s Triedou KVP po zastávku Luník IX, sídlisko.

Košice 13. augusta (TASR) - Od pondelka (16. 8.) približne od 8.00 h dôjde k uzávere cestnej prístupovej komunikácie na košické sídlisko Luník IX a obratiska pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Dôvodom je ich rekonštrukcia. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová s tým, že uzávera potrvá do 10. septembra.

Ako spresnila, pôjde o úsek od križovatky s Triedou KVP po zastávku Luník IX, sídlisko. „Súbežne s uvedenou uzáverou komunikácie dôjde aj k rekonštrukcii zastávky Luník IX, rázcestie na Triede KVP v smere na Luník VIII. Dotkne sa to liniek 11, 32, 34, 54, RA2, RA3 a RA4,“ spresnila.

Uvedená zastávka bude dočasne premiestnená do odbočovacieho pruhu pred sídliskom v smere zo Sídliska KVP. Zároveň dôjde k zrušeniu zastávky Luník IX, sídlisko a k zmena konečnej a nástupnej zastávky pre linku č. 11. „Konečnou zastávkou bude Luník IX, rázcestie (v smere z Luníka VIII) na Triede KVP. Nástupnou zastávkou bude Luník IX, rázcestie na Triede KVP v smere na Luník VIII - dočasná zastávka v odbočovacom pruhu pred vjazdom na sídlisko,“ dodala.