Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Pre respiračné ochorenia zavreli v Trenčianskom kraji niekoľko škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola minulý týždeň v kraji v okrese Partizánske, najnižšia v Myjavskom okrese.

Trenčín 6. decembra (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zavreli minulý týždeň z dôvodu akútnych respiračných ochorení sedem základných a sedem materských škôl. Informovala o tom trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Lekári v TSK nahlásili v minulom týždni 5481 akútnych respiračných ochorení a 507 chrípkových ochorení. Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia stúpla v TSK v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o viac ako 21 percent, chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia stúpla o viac ako 73 percent.

Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola minulý týždeň v TSK v okrese Partizánske (4108 ochorení na 100.000 obyvateľov), najnižšia v Myjavskom okrese (946 ochorení na 100.000 obyvateľov).

V minulom týždni nahlásili na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne 109 prípadov ochorenia na COVID-19. Najviac ich bolo v Trenčianskom okrese (29), najmenej v okresoch Bánovce nad Bebravou a Partizánske (po jednom).