Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Pre situáciu s COVID-19 platí v obci Kr. Podhradie mimoriadna situácia

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Ohnisko nákazy v obci Krásnohorské Podhradie vzniklo v druhej polovici októbra v marginalizovanej rómskej komunite (MRK).

Krásnohorské Podhradie 16. novembra (TASR) – V obci Krásnohorské Podhradie v okrese Rožňava platí od piatka (12. 11.) mimoriadna situácia. Ako pre TASR priblížil starosta obce Peter Bollo, vyhlásená bola na základe zhoršenia epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19.

"Postupovali sme tak, nakoľko máme hrozivé počty pozitívnych," uviedol Bollo. Ako dodal, vyhlásenie mimoriadnej situácie má pomôcť k obmedzeniu mobility obyvateľov. Samospráva tak podľa jeho slov koná v snahe ochrániť zdravie ľudí v obci i celom okrese.

Ohnisko nákazy v obci Krásnohorské Podhradie vzniklo v druhej polovici októbra v marginalizovanej rómskej komunite (MRK). Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Rožňave v spolupráci s intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva SR v uplynulých týždňoch zorganizovali i tri kolá mobilného PCR testovania.

"Aktuálne evidujeme v obci Krásnohorské podhradie 83 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. V karanténe je 122 osôb," priblížil regionálny hygienik Jozef Varga s tým, že dodržiavanie karanténnych opatrení kontrolujú príslušníci polície. Od pondelka (15. 11.) bolo v obci obnovené i prezenčné vyučovanie v materskej škole a dvojici základných škôl.

Problémom v MRK v obci Krásnohorské Podhradie je aj nedostatočný prístup k pitnej vode, o situácii minulý týždeň diskutovala na Okresnom úrade Rožňava i pracovná skupina. Ako pre TASR potvrdil starosta obce, pitná voda bude v súvislosti s nepriaznivou epidemiologickou situáciou do miestnej osady opätovne pustená na dobu určitú, a to jeden mesiac.