Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Pre tragickú udalosť v pivnici vinárstva začali trestné stíhanie

Snímka z miesta nešťastia. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

K tragickej udalosti došlo ráno počas rekonštrukčných prác v pivničných priestoroch. Prepadnutý strop objektu zavalil štyroch ľudí, pričom zraneniam na mieste podľahol 51-ročný muž.

Trebišov 21. septembra (TASR) - Trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia začala polícia v súvislosti so štvrtkovým zavalením štyroch ľudí v pivnici vinohradu vo Veľkej Bare v okrese Trebišov, pri ktorej zahynula jedna osoba. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

K tragickej udalosti došlo ráno počas rekonštrukčných prác v pivničných priestoroch. Prepadnutý strop objektu zavalil štyroch ľudí, pričom zraneniam na mieste podľahol 51-ročný muž. Ďalšieho muža vo veku 63 rokov transportovali leteckí záchranári do jednej z košických nemocníc. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel iba ľahké zranenia, ktoré si vyžiadajú sedemdňovú dobu liečenia a práceneschopnosti," spresnila s tým, že ďalšie dve osoby, ktoré sa nachádzali v pivničných priestoroch, vyviazli bez zranení.



"Dychové skúšky boli negatívne, u nebohého nariadil obhliadajúci lekár vykonanie pitvy, ktorá zároveň potvrdí alebo vyvráti prítomnosť alkoholu v jeho organizme," dodala.

Na mieste udalosti sa okrem záchranných zložiek nachádzali aj pracovníci Banského úradu Košice, záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru Humenné i banskí záchranári. Jej presná príčina je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

K tragickej udalosti vo vinárstve Chateau Grand Bari pri obci Bara v časti Veľká Bara došlo aj 8. októbra 2019. Pri prácach na novej pivnici tam zasypalo 50-ročného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.