Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zborov prijal viaceré opatrenia po výskyte koronavírusu v obci

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obecný úrad funguje od štvrtka v krízovom režime a obyvateľom odporúča, aby pracovníkov kontaktovali telefonicky.

Zborov 24. septembra (TASR) – Obec Zborov v okrese Bardejov rieši prípad výskytu ochorenia COVID-19 u jedného z robotníkov na stavbe zdravotného strediska. Ako pre TASR uviedol starosta obce Ján Šurkala, muž nepochádza z obce, avšak všetci, ktorí s ním prišli do kontaktu, sa podrobili testovaniu.

„Kontakty sa podarilo vyhľadať, k nekontrolovateľnému šíreniu by teda nemalo dôjsť. To sa nám však podarí len vtedy, ak budeme všetci vzorne a precízne dodržiavať stanovené hygienické predpisy,“ uviedol Šurkala s tým, že v obci majú potvrdené dva prípady ochorenia COVID-19.

Ide o mladých chlapov, ktorí prišli z Rakúska a neboli v kontakte s nikým v obci,“ povedal Šurkala.

Krízový štáb, ktorý v obci v stredu (23. 9.) zasadal, odporúča okrem iného obyvateľom obce, aby pred návštevou ktorejkoľvek ambulancie najprv telefonicky kontaktovali lekára, ktorý im odporučí ďalší postup, a to aj v prípade teploty, nádchy alebo iného mierneho respiračného ochorenia.

Rovnako odporúča neorganizovať verejné skupinové podujatia, ktoré predstavujú riziko pre ohrozené skupiny, najmä pre školopovinnú mládež, seniorov a marginalizovanú rómsku komunitu.

Obecný úrad funguje od štvrtka v krízovom režime a obyvateľom odporúča, aby pracovníkov kontaktovali telefonicky.