Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre zimnú údržbu začne v Trnave fungovať centrálny dispečing

Ilustračná foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Trnava má pripravených 23 zásahových a pomocných vozidiel a mechanizmov a 488 ton posypového materiálu a bude toto množstvo podľa potreby dopĺňať.

Trnava 30. novembra (TASR) – Mesto Trnava prichádza pre nadchádzajúcu zimnú sezónu s novinkou. Prostredníctvom Mestských služieb mesta Trnava začne od 1. decembra fungovať centrálny dispečing zimnej údržby. Zabezpečovať ju budú spoločnosti STEFE Trnava a I.P.R. Pezinok, ktoré majú územie mesta rozdelené na rajóny, informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

"S pomocnými službami ako dočisťovanie ostrovčekov križovatiek, ručné a strojné čistenie zastávok či lávok pre peších a podobne budú vypomáhať Mestské služby mesta Trnava (MSMT). Rozsah, spôsob a zabezpečenie zimnej údržby sa riadi operačným plánom, ktorý je zverejnený na webstránke samosprávy," uviedla Majtánová. Trnava má pripravených 23 zásahových a pomocných vozidiel a mechanizmov a 488 ton posypového materiálu a bude toto množstvo podľa potreby dopĺňať.

Úlohou dispečingu bude získavanie a spracovávanie informácií o predpovediach počasia a výstrahách podľa meteorologických pozorovaní, monitoring stavu ciest, chodníkov a verejných priestranstiev, riadenie výkonu zimnej údržby a zároveň komunikácia s verejnosťou. "Pre občanov bude dispečing k dispozícii na e-mailovej adrese dispecing.zu@msmt.trnava.sk, kam bude možné zasielať aj svoje pripomienky či návrhy," doplnila hovorkyňa.