Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vlak narazil do auta, nehoda si vyžiadala život vodiča

Záber z miesta nehody. Foto: Facebook Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti okolnosti nehody vyšetrujú.

Kvetoslavov 21. septembra (TASR) - Vlaková doprava medzi Bratislavou a Komárnom je po rannej tragickej zrážke vlaku s autom v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda obnovená v plnom rozsahu. Informuje o tom dopravca RegioJet na sociálnej sieti s tým, že vlaky meškajú zhruba 30 minút.

K nehode došlo podľa polície krátko po 09.00 h na nechránenom železničnom priecestí medzi obcami Hviezdoslavov a Kvetoslavov. "Vodič auta zrážku neprežil," spresnila polícia na sociálnej sieti. Policajti okolnosti nehody vyšetrujú.





Výberová chronológia tragických nehôd na železničných priecestiach


Pri obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda došlo k tragickej zrážke vlaku s autom. Nehoda sa stala podľa polície krátko po 9.00 h a vodič auta zrážku neprežil.

TASR v tejto súvislosti prináša chronológiu tragických nehôd na železničných priecestiach za posledné štyri roky.



16. septembra 2016

Veľký Meder: Nehoda vlaku na trati Komárno - Bratislava, ktorý sa na priecestí vo Veľkom Mederi zrazil s kamiónom, si vyžiadala život rušňovodiča. Podľahol 7. októbra v nemocnici následkom vážnych zranení. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.



19. decembra 2017

Nový Svet: Pri obci Nový Svet v okrese Senec sa zrazil osobný vlak s nákladným vozidlom. Hasiči z vlaku vyslobodili rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam podľahol. Cestujúci vo vlaku neutrpeli žiadne zranenia.



7. apríla 2018

Košice: Zrážku nákladného vlaku prevážajúceho naftu s vozidlom Tatra, ku ktorej došlo v Košiciach-Šaci, neprežil vodič nákladného auta. Následkom zrážky došlo k požiaru nákladného auta.



5. júna 2018

Bánovce nad Bebravou: Zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo v úseku Bánovce nad Bebravou – Rybany, si vyžiadala život vodiča osobného auta. Vo vlaku sa nachádzalo v čase zrážky približne 30 cestujúcich, ktorí sa nezranili.



2. júla 2018

Zemianska Olča: Medzi stanicami Bodza a Zemianska Olča v okrese Komárno sa zrazilo osobné auto s vlakom RegioJet. Vodič zomrel na mieste nehody. Cestujúci z vlaku, rušňovodič i stevardka neutrpeli pri zrážke žiadne zranenia.



20. júla 2018

Svrčinovec: Pri zrážke osobného vlaku a traktora vo Svrčinovci v okrese Čadca zahynula 74-ročná spolujazdkyňa z traktora. Vodičovi traktora policajti pri dychovej skúške namerali 2,44 promile alkoholu. Vodič z poľnej cesty vošiel na chránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom.



17. decembra 2018

Šurany: Rýchlik z Banskej Bystrice do Bratislavy sa zrazil pri Šuranoch v okrese Nové Zámky s osobným autom, v ktorom sedeli dve ženy a jedno dieťa. Osobné auto šoférovala 32-ročná vodička. S ťažkými zraneniami ju previezli do nemocnice. Pri nehode sa smrteľne zranila 39-ročná žena a jej 11-ročná dcéra.



24. apríla 2019

Bratislava: Po zrážke s vlakom na priecestí za zastávkou Petržalka zomreli dvaja muži. Nehoda sa stala na železničnom priecestí za železničnou zastávkou Bratislava-Petržalka v smere na železničnú zastávku Rusovce.



5. júla 2019

Levice: V katastri obce Horný Pial v okrese Levice sa na železničnom priecestí zrazil rýchlik s osobným autom, pričom zahynuli dvaja ľudia.



24. septembra 2019

Sabinov: Zrážka nákladného vlaku s autom v obci Rožkovany v okrese Sabinov si vyžiadala životy troch ľudí. Vo vozidle sa v čase udalosti viezli tri dospelé osoby, ktoré na mieste svojim zraneniam podľahli,"



19. júna 2020

Martin: Pri zrážke vlaku s osobným autom Dacia na železničnom priecestí v Martine zahynul 32-ročný vodič osobného auta.