Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prechod medzi Obchodnou a Jedlíkovou začalo mesto cez noc zatvárať

Obchodná ulica v Bratislave. Foto: TASR/Dušan Kittler

Námestie SNP, Obchodná ulica a ich okolie v Bratislave boli v posledných mesiacoch a rokoch dejiskom viacerých násilných incidentov, z ktorých niektoré skončili aj tragicky.

Bratislava 19. februára (TASR) – Prechod medzi Obchodnou ulicou a Jedlíkovou v Bratislave začalo hlavné mesto cez noc zatvárať. Chce tak zvýšiť v tejto lokalite bezpečnosť a zlepšiť nočný pokoj. Miesto bolo totiž podľa magistrátu známe tým, že sa tu zhromažďovali ľudia pod vplyvom alkoholu.

Splnomocnenkyňa bratislavského primátora pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová vo videu, zverejnenom na sociálnej sieti, povedala, že nočný život je dôležitou súčasťou Bratislavy, no nemôže sa diať na úkor kvality života obyvateľov. "Táto časť Jedlíkovej bola v noci priechodná a známa tým, že sa tam hromadili ľudia pod vplyvom alkoholu, ktorí narúšali nočný pokoj obyvateľov a prispievali k zníženiu pocitu bezpečia na tomto mieste v nočných hodinách," spresnila. Mesto preto v spolupráci s obyvateľmi, mestskými časťami a mestskou políciou prišlo s lokálnymi opatreniami pre bezpečnejšiu nočnú Bratislavu.

Jedným z týchto opatrení je uzatváranie prechodu medzi Obchodnou ulicou a Jedlíkovou každú noc medzi 20.00 a 8.00 h. "Tí, ktorí v noci hľadajú zábavu, sú tak presmerovaní na hlavné ťahy, kde polícia vie lepšie dohliadať na ich bezpečnosť. A rezidenti Jedlíkovej zas majú v noci o niečo lepší pokoj a poriadok," uviedol magistrát.

Námestie SNP, Obchodná ulica a ich okolie v Bratislave boli v posledných mesiacoch a rokoch dejiskom viacerých násilných incidentov, z ktorých niektoré skončili aj tragicky. Na konci decembra 2019 došlo na námestí k napadnutiu mladíka, niekoľko týždňov predtým pri pošte na námestí mali dvaja Srbi nadránom napadnúť a usmrtiť 22-ročného krajana. V roku 2018 na neďalekej Obchodnej ulici napadol Juraj Hossu Filipínca Henryho Acordu. Ten na následky poranení neskôr v nemocnici zomrel. Za zabitie Acordu si Hossu odpykáva deväťročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Mesto Bratislava pre TASR v decembri 2019 uviedlo, že bezpečnostná situácia v niektorých lokalitách mesta, zvlášť na Obchodnej ulici a v bezprostrednom okolí, stále nie je dobrá. Priznáva, že opatrenia, ktoré na zlepšenie situácie realizuje, sú stále len jednou z častí komplexnejšieho problému. Avizovalo však, že chystá ďalšie riešenia. Jedným z nich bolo zvýšenie intenzity verejného osvetlenia aj na Obchodnej ulici.