Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

KRADOL PRED BAZILIKOU: Opitý muž obral sedemročného chlapca o bicykel

Na archívnej snímke socha Sedembolestnej Panny Márie pri Bazilike Panny Márie Sedembolestnej v Šaštíne - Strážach. Foto: TASR Róbert Fritz

V dychu mu pri orientačnej dychovej skúške policajti namerali takmer 2,5 promile.

Šaštín-Stráže 15. júna (TASR) – Polícia chytila zlodeja, ktorý pred Bazilikou Sedembolestnej Panny Márie v meste Šaštín-Stráže ukradol pod vplyvom alkoholu bicykel sedemročnému chlapcovi. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako doplnila, vďaka všímavosti mladej ženy boli policajti na mieste do pár minút a zlodeja bicykla zastihli na miestnej cyklotrase smerom na obec Čáry. "Hliadka ho obmedzila na osobnej slobode, bicykel mu zaistili a muža podrobili dychovej skúške na alkohol. V dychu mu pri orientačnej dychovej skúške namerali takmer 2,5 promile," uviedla Linkešová.

Policajti lustráciou zistili, že koncom marca ukradol ten istý muž kovový šrot. Za majetkový priestupok dostal vtedy pokutu. "Za recidívu ho policajti umiestnili do policajnej cely a poverený policajt ho obvinil z prečinu krádeže. Celý prípad riešili policajti v tzv. super rýchlom konaní. Za krádež mu hrozí až dvojročný trest odňatia slobody," informovala hovorkyňa.