Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pred trebišovskou nemocnicou je mobilné odberové miesto na testy

Na snímke mobilné odberové miesto na ochorenie COVID-19. Foto: TASR - Ján Krošlák

Trebišovská nemocnica po vyhlásení núdzového stavu pre lôžkové zdravotnícke zariadenia pripravila COVID oddelenie, slúžiace na hospitalizáciu pacienta s podozrením na nový koronavírus.

Trebišov 6. apríla (TASR) – Mobilné odberové miesto na testovanie pacientov na ochorenie COVID-19 zriadili aj pred nemocnicou v Trebišove. Zdravotníci realizujú výtery z hrdla a nosa indikovaným pacientom, ktorých na otestovanie určí regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ).

"Testovanie zatiaľ prebieha v režime raz týždenne a dosiaľ sa uskutočnilo dvakrát. Prvýkrát bolo otestovaných 11 pacientov, druhýkrát 24. U nikoho z testovaných sa ochorenie COVID-19 zatiaľ nepotvrdilo," informovala v pondelok Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia.

Trebišovská nemocnica podobne ako ďalšie po vyhlásení núdzového stavu pre lôžkové zdravotnícke zariadenia pripravila COVID oddelenie, slúžiace na hospitalizáciu pacienta s podozrením na nový koronavírus. Pacient je v tejto izolovanej časti oddelenia hospitalizovaný do okamihu finálneho výsledku testovania. V súčasnosti v prípade potvrdenia pozitivity na ochorenie COVID-19 pacienta transportujú na najbližšie pracovisko infektológie alebo v prípade ľahkého priebehu ochorenia do domáceho liečenia.

"COVID oddelenie trebišovskej nemocnice sa nachádza na prvom poschodí onkologického a pľúcneho oddelenia. Nemocnica vyčlenila v prvej fáze 26 lôžok. V prípade potreby je možné počet lôžok zvýšiť. Personál tohto oddelenia používa predpísané ochranné pracovné prostriedky," informovala Fedáková.