Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Predsedom združenia mestských častí v Bratislave je starosta M. Chren

Na snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren. Foto: TASR - Pavol Zachar

Regionálne združenie vzniklo v roku 1995 a združuje všetkých 17 mestských častí Bratislavy.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Novým predsedom regionálneho združenia bratislavských mestských častí je starosta Ružinova Martin Chren. Na poste nahradil starostu Záhorskej Bystrice Jozefa Krúpu, ktorý sa aktuálne spolu so starostom Vrakune Martinom Kurucom stali podpredsedami združenia. Pre TASR to potvrdil Krúpa s tým, že traja menovaní starostovia boli zároveň zvolení do Rady Združenia miest a obcí Slovenska.

Chren pre TASR uviedol, že chce lobovať za postavenie samosprávy a bratislavských mestských častí, a to aj u predstaviteľov vlády či parlamentu. "Pevne verím, že sa nám podarí posilniť spoluprácu mestských častí najmä v oblasti zdieľania skúseností, a to nielen na úrovni starostov, ale aj na úrovni vedúcich odborov či oddelení," priblížil.

Za najväčšiu aktuálnu výzvu označil financovanie samosprávy. Budúci rok podľa neho môže byť pre mestá a obce na Slovensku "extrémne ťažký". "Chce to koordinovaný prístup, pretože už len zo 17 bratislavských mestských častí každý má nejaké dobré nápady, ako napríklad šetriť na energiách. Keď budeme tieto nápady zdieľať, môžeme navzájom dosiahnuť oveľa lepšie výsledky," skonštatoval starosta.

Regionálne združenie vzniklo v roku 1995 a združuje všetkých 17 mestských častí Bratislavy. Obhajuje ich záujmy v systéme samosprávnych orgánov hlavného mesta a napomáha rozvoju. Členmi sú bratislavskí starostovia, prípadne ich zástupcovia. Funkčné obdobie členov predsedníctva sa viaže na volebné obdobie samosprávy obcí.