Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Primátor Žarnovice chce preverovať predvádzacie firmy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remias

Primátor Žarnovice Kamil Danko chce vopred preverovať predvádzacie firmy, ktoré sa snažia agresívnym spôsobom predať tovar najmä dôchodcom.

Žarnovica 26. augusta (TASR) - Chce kontrolovať hlavne v súčinnosti so štátnymi orgánmi. K tomuto kroku sa rozhodol po sťažnostiach niektorých obyvateľov, ktorí sa zúčastnili na predvádzacích akciách takýchto firiem v jednom z reštauračných zariadení v meste.

"S majiteľmi reštauračných zariadení, ktorí prenajímajú miestnosti firmám na predvádzacie akcie, sme sa dohodli, aby nám dali vopred avízo, že sa tu takáto akcia bude konať. Firmy budeme následne preverovať minimálne v spolupráci s daňovým či živnostenským úradom," vysvetlil Danko s tým, že v prípade podozrenia si mesto taktiež bude môcť vopred zabezpečiť aj vstup na takúto akciu v sprievode mestskej polície. "Pokiaľ by dochádzalo k nátlaku a aj k obmedzovaniu osobnej slobody obyvateľov," doplnil.

Podľa Dankových slov niektoré predvádzacie firmy zavádzajú svojich potenciálnych zákazníkov už od začiatku. "Uvádzajú telefonické kontakty, na ktoré sa nikto nedovolá. Alebo si jedna firma rezervuje priestory a ďalšia predvádza tovar. Potom je ťažké dopátrať sa, komu adresovať akékoľvek reklamácie," upozornil. Podozrivé sú podľa neho firmy, ktoré ponúkajú za účasť na akcii veľmi veľké darčeky.

Ako sa primátor vyjadril, nechce všetky takéto spoločnosti hádzať do jedného koša. "Na posledných predvádzacích akciách, ktoré tu boli, ponúkali tovar seriózni predajcovia. Prvým náznakom toho, že ide o seriózne firmy, bolo to, že za účasť neponúkali darčeky, ale len občerstvenie," uzavrel.