Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Predvianočnú kapustnicu v Košiciach podával bezdomovcom primátor

V Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach sa vo štvrtok 20. decembra 2012 konalo charitatívne podujatie Vianočné stretnutie pre všetkých ľudí bez domova, na ktorom primátor Košíc Richard Raši (na snímke vľavo v pozadí) podával bezdomovcom kapustnicu. Foto: TASR/František Iván

Už tradičné predvianočné stretnutie pre mnohých bezdomovcov organizovala Arcidiecézna charita, podujatie sa začalo svätou omšou, ktorú celebroval arcibiskup Bernard Bober.

Košice 20. decembra (TASR) - Sviatočnú kapustnicu podával dnes ľuďom bez domova v Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach primátor Richard Raši za spoluúčasti starostov troch mestských častí.

Už tradičné predvianočné stretnutie pre mnohých bezdomovcov organizovala Arcidiecézna charita, podujatie sa začalo svätou omšou, ktorú celebroval arcibiskup Bernard Bober.

Predvianočnú kapustnicu pomáhali primátorovi servírovať starostovia mestských častí Staré Mesto, Západ a Juh - Ľubomír Grega, Rudolf Bauer a Jaroslav Hlinka, ktorí aj prispeli na chod útulku.

"Chceme takto priblížiť tým, ktorým my pomáhame celoročne, že aj tí ľudia "hore" majú s nimi takúto spoluúčasť, že sa môžu s nimi porozprávať a zdieľať tie koncoročné chvíle pokoja a radosti, ktorých ľudia bez domova až tak veľa nemajú," povedal pre TASR riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice Cyril Korpesio.

Arcibiskup Bober priblížil, že katolícka charita plánuje postaviť v meste ďalší útulok. "Chceli by sme rozšíriť a skvalitniť sieť zariadení pre týchto ľudí, ktorí najviac potrebujú v tejto svojej biede pomoc. Treba už len nájsť finančné prostriedky," povedal pre TASR.

Charitný dom sv. Alžbety ako účelové zariadenie Arcidiecéznej charity a je kombináciou útulku a nocľahárne.