Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prehliadky kaštieľa v Betliari priblížia osobnosť grófa Andrássyho

Na snímke kaštieľ v Betliari. Foto: TASR/František Iván

Letné prehliadky kaštieľa v Betliari sa uskutočnia každú júlovú a augustovú sobotu vždy o 20.30, 20.50, 21.40 a 22.00 h.

Betliar 30. júna (TASR) – Osobnosť železného grófa Emanuela I. Andrássyho priblížia počas leta večerné prehliadky kaštieľa v Betliari. Ako TASR informovala manažérka Slovenského národného múzea Múzea Betliar Judita Krajčiová, prehliadky sú pripomienkou 200. výročia Andrássyho narodenia.

Večerné prehliadky kaštieľa predstavia život a podnikateľskú činnosť Andrássyho v časoch, keď bol Gemer považovaný za železné srdce celého Uhorska. Verejnosť oboznámia aj s grófovými exotickými cestami, zberateľskými aktivitami i jeho tajnou láskou.

"Návštevníci budú mať jedinečnú možnosť stráviť čas medzi knihami, v ktorých listovali Andrássyovci a uvidia aj predmety, ktoré bežne nie sú vystavené na prehliadkovej trase," doplnila Krajčiová s tým, že súčasťou podujatí bude i návšteva priestorov, ktoré pri bežných prehliadkach nie sú verejnosti prístupné.

Letné prehliadky kaštieľa v Betliari sa uskutočnia každú júlovú a augustovú sobotu vždy o 20.30, 20.50, 21.40 a 22.00 h. V prípade záujmu sa musia návštevníci pre obmedzený počet osôb na prehliadke vopred písomne rezervovať, a to na adrese judita.krajciova@snm.sk.