Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prekládka plynovodu pre električku v Petržalke si vyžiada obmedzenia

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ide o úsek od križovatky s Osuského ulicou po odbočenie k obchodnému reťazcu.

Bratislava 24. novembra (TASR) – Prekládka plynovodu v rámci výstavby novej električkovej trate v bratislavskej Petržalke si vyžiada úplné uzatvorenie časti Romanovej ulice pre individuálnu automobilovú dopravu. Ide o úsek od križovatky s Osuského ulicou po odbočenie k obchodnému reťazcu. S obmedzeniami treba počítať počas nadchádzajúceho víkendu (26. – 27. 11.). Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

"Na mestskú hromadnú dopravu nebudú mať obmedzenia vplyv, nakoľko práce budú prebiehať pri striedavom uzatváraní jazdných pruhov. Pričom vždy jeden, kde sa nebude realizovať výkop, bude k dispozícii pre prejazd vozidiel MHD," približuje bratislavský magistrát.

Predmetný úsek bude pre autá úplne uzatvorený od soboty (26. 11.) od 7.00 h do nedele (27. 11.) do 21.00 h. Obchádzková trasa povedie po uliciach Romanova, Kutlíkova, Pajštúnska a Jiráskova.

Výstavbu trate za vyše 70 miliónov eur bez DPH v úseku Bosákova - Janíkov dvor spustili minulý rok koncom novembra. Väčšina nákladov má byť hradená z eurofondov a mesto deklaruje, že neprepadnú.

Stavbu realizuje vysúťažená skupina dodávateľov zo Združenia NS MHD Petržalka (spoločnosti Aldesa Construcciones Polska a Aldesa Construcciones). Práce boli v tomto roku na niekoľko mesiacov výrazne utlmené z dôvodu rokovania o dodatku pre zdražovanie stavebných materiálov. Opätovne sa po dohode s konzorciom rozbehli v polovici augusta.