Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prekládky pre električku v Petržalke si vyžiadajú opäť obmedzenia

Na snímke konečná zastávka električiek Jungmannova. V Bratislave, 9. augusta 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

Predmetný úsek bude uzavretý počas soboty i nedele od 7.00 do 21.00 h.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Prekládka plynovodu a vodovodu v rámci výstavby novej električkovej trate v bratislavskej Petržalke si počas víkendu (3. – 4. 12.) vyžiada úplné uzavretie Jantárovej cesty. Ide o úsek od križovatky so Šintavskou a Topoľčianskou ulicou po prístupovú cestu k poliklinike. Dočasné obmedzenia sa dotknú aj niektorých denných liniek MHD. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Predmetný úsek bude uzavretý počas soboty i nedele od 7.00 do 21.00 h. V čase dopravných obmedzení bude obchádzková trasa viesť cez Jantárovú, Smolenickú a Šintavskú ulicu.

Obmedzenia sa dotknú autobusových liniek 92 a 95, ako aj výjazdových či dojazdových liniek 68 a 83. Obojsmerne budú presmerované na obchádzkovú trasu cez Lietavskú, Budatínsku a Šintavskú. Nočná linka N95 bude premávať bez obmedzenia. Zastávka Strečnianska počas výluky nebude obsluhovaná v oboch smeroch.

Výstavbu trate za vyše 70 miliónov eur bez DPH v úseku Bosákova - Janíkov dvor spustili minulý rok koncom novembra. Väčšina nákladov má byť hradená z eurofondov a mesto deklaruje, že neprepadnú.

Stavbu realizuje vysúťažená skupina dodávateľov zo Združenia NS MHD Petržalka (spoločnosti Aldesa Construcciones Polska a Aldesa Construcciones). Práce boli v tomto roku na niekoľko mesiacov výrazne utlmené z dôvodu rokovania o dodatku pre zdražovanie stavebných materiálov. Opätovne sa po dohode s konzorciom rozbehli v polovici augusta.