Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mladík potreboval zaplatiť dlhy za auto, vykradol banku

Ilustračné foto Foto: TASR

Za tento zločin mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Tisovec 23. apríla (TASR) - Z lúpežného prepadnutia banky v Tisovci policajti dnes obvinili 22-ročného muža z Hnúšte. V pondelok (22.4.) pred 15.00 h vošiel zamaskovaný do pobočky Slovenskej sporiteľne a spôsobil škodu za vyše 3000 eur.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, motívom jeho konania bol dlh za požičané auto.

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil zo zločinu lúpeže 22-ročného muža z Hnúšte. Do pobočky Slovenskej sporiteľne na Clementisovom námestí v Tisovci vošiel v čiernom oblečení, na hlave mal kapucňu, pod ňou čiernu kuklu a okuliare. "Pristúpil k pracovníčke pobočky a povedal jej, že toto je prepad, má granát a žiadal peniaze, pričom mal ľavú ruku vo vrecku. Pracovníčka pobočky z obavy o život a zdravie otvorila pokladňu a vydala mu finančnú hotovosť, ktorú si vložil do igelitovej tašky a odišiel. Slovenskej sporiteľni vznikla škoda viac ako 3000 eur," dodala Faltániová.

Polícia začala ihneď po páchateľovi pátrať a v pondelok o 22.00 h zadržali podozrivého v Tisovci. Obvinený sa ku skutku priznal a policajtom vydal oblečenie aj väčšiu časť peňazí z lúpeže. Motívom jeho konania bol dlh za požičané auto. Keďže je nezamestnaný, peniaze si nevedel zohnať, rozhodol sa preto vykradnúť banku. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V minulosti nebol trestaný. Za tento zločin mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.