Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prerušené prezenčné vyučovanie v ZŠ vo Veľkom Krtíši obnovili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa hygieničky RÚVZ poslal v utorok (11.1) do karantény štvrtákov jednej triedy tejto základnej školy. Dôvodom bolo ochorenie COVID-19, ktoré mala ich triedna učiteľka.

Veľký Krtíš 17. januára (TASR) – Prezenčné vyučovanie v jednej zo základných škôl vo Veľkom Krtíši, ktoré pre šírenie nového koronavírusu v minulých dňoch prerušili, od pondelka opätovne obnovili. Pre TASR to potvrdila hygienička Slávka Ďurišová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši.

Ako dodala, všetci žiaci ráno nastupovali do školy s negatívnym antigénovým testom. „Pedagogickí aj nepedagogickí pracovníci boli kompletne PCR pretestovaní v piatok (14.1.). Zo 65 osôb boli pre pozitívny test vyradené dve,“ spomenula.

Podľa hygieničky RÚVZ poslal v utorok (11.1) do karantény štvrtákov jednej triedy tejto základnej školy. Dôvodom bolo ochorenie COVID-19, ktoré mala ich triedna učiteľka. V ten istý deň však zistili ďalšie prípady tohto ochorenia, ktoré mali aj iní zamestnanci školy. Všetkých 11 prípadov tak skončilo v karanténe. „Na základe tejto skutočnosti sme nariadili základnej škole preventívne opatrenie na predchádzanie vzniku a šírenia prenosných ochorení a mimoriadne sme prerušili prezenčné vyučovanie na škole,“ vysvetlila Ďurišová. Žiaci sa tak učili z domu do 14. januára.