Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Cez most na Škultétyho ulici v Prešove prejdú ľudia po novom priechode

Ilustračná snímka. Foto: TASR

S rekonštrukciou mosta na Škultétyho ulici, ktorý je jedným z najvyťaženejších dopravných objektov, radnica začala v marci tohto roka.

Prešov 12. augusta (TASR) - Cez most na Škultétyho ulici v Prešove prejdú ľudia od piatka po novom priechode mimo povrchu rekonštruovaného mosta. Radnica žiada cyklistov a kolobežkárov, aby pri prechádzaní zišli z bicykla či kolobežky. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

"V nasledujúcich dňoch dôjde k búraniu nosnej konštrukcie mostovky a začatiu prác na betonáži pilierov, priečnikov a novej mostovky, preto žiadame občanov pri prechádzaní o dodržiavanie pokynov na stavbe a mimoriadnu opatrnosť," povedala Šitárová.

S rekonštrukciou mosta na Škultétyho ulici, ktorý je jedným z najvyťaženejších dopravných objektov, radnica začala v marci tohto roka. Dlhodobo pustol a jeho rekonštrukcia bola nevyhnutná najmä z hľadiska bezpečnosti. V súčasnosti je most uzavretý a premávka pre vozidlá je vedená po obchádzkových trasách. Celkové náklady dosiahnu takmer 2,07 milióna eur a projekt mesto financuje z úverových zdrojov. Zhotoviteľom prác je spoločnosť Eurovia SK.