Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prešov deklaroval pomoc mládežníckemu futbalu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mesto Prešov sľúbenú investíciu z minulosti nedotiahlo.

Prešov 27. júna (TASR) - Prešovské mestské zastupiteľstvo v stredu deklarovalo pomoc mládežníckemu futbalu 1. FC Tatran. V priebehu dvoch mesiacov materiál prerokujú v troch komisiách. Podľa slov primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho definitíva o konkrétnej sume na podporu prešovského mládežníckeho futbalu padne až v septembri počas ďalšieho mestského zastupiteľstva.

"Aj dnešné zasadanie ukázalo, že je ochota podporiť mládežnícky futbal. Máme záujem, aby mladá generácia športovala, otázka je však výška takejto podpory. Predpokladám, že Prešov nebude chcieť byť niekde na spodných priečkach. Je potrebné, aby sme si jasne povedali aké sú potreby, čo dáva futbalový klub, čo dáva SFZ a čo môže poskytnúť mesto. Máme dva a pol mesiaca na to, aby sme opäť rokovali s 1. FC Tatran," uviedol po zasadnutí mestského zastupiteľstva primátor Hagyari.

Ilustračné foto
Foto: Verena Fiedler/Školský servis TASR
Podľa neho je podpora mládežníckeho športu ako takého v kompetencii štátu. "Tam je potrebné, aby aj štát svojou legislatívnou úpravou a možnosťou napríklad odpisov sponzorských darov a podobne, výraznejšie podporil šport na Slovensku. Bola vytvorená komisia z poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí budú súčasťou rokovaní. Po preštudovaní detailných materiálov v súvislosti s nákladmi na mládežnícky futbal v Prešove ďalšie mestské zastupiteľstvo v septembri rozhodne už o konkrétnej sume," uzavrel Hagyari.

Podstatou návrhu zverejnenom na klubovej stránke 1. FC Tatran je, aby mesto Prešov zmenilo svoje pôvodného uznesenie o zaviazaní sa v priebehu rokov 2005 až 2008 preinvestovať v areáli 1. FC Tatran na prenajatých pozemkoch sumu vo výške 159.430 €, k naplneniu ktorého doteraz nedošlo, na refundovanie preukázaných finančných nákladov spojených s futbalovou prípravou mládeže v rovnakej výške. Rovnako v návrhu klub 1. FC Tatran Prešov žiada, aby mesto ako jeden z akcionárov klubu sa aktívne podieľalo na financovaní a prispievalo výlučne na chod mládežníckych tímov 1. FC Tatran Prešov.