Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Prešovský dopravný podnik pridá od pondelka niekoľko školských spojov

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Radnica uvádza, že pridané spoje poslúžia predovšetkým pre žiakov prvého stupňa základných škôl a študentov končiacich ročníkov stredných škôl.

Prešov 7. februára (TASR) - Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) v reakcii na návrat časti žiakov do škôl od pondelka (8. 2.) pridá niekoľko školských spojov. Prázdninový cestovný poriadok však zostáva v platnosti. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

Od pondelka pribudne na linkách prešovskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) 14 doplnených, respektíve rozšírených spojov. Ako radnica uvádza, poslúžia predovšetkým pre žiakov prvého stupňa základných škôl (ZŠ) a študentov končiacich ročníkov stredných škôl, ktorých sa týka prechod na prezenčnú výučbu a od pondelka sa vrátia do škôl.

„Vybrané spoje budú preto zachádzať až k ZŠ. Okrem školských spojov pribudnú nové spoje v ranných a popoludňajších hodinách aj na linkách č. 14, 23, 24, 32 a 39,“ spresnilo mesto s tým, že premávka MHD sa v pracovných dňoch naďalej riadi cestovným poriadkom pracovný deň – prázdniny.