Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na preočkovanie AstraZenecou v Prešove sprístupňujú posledné termíny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Prešovský samosprávny kraj otvorí počas víkendu tri svoje veľkokapacitné centrá v Prešove, Poprade a Humennom.

Prešov 21. júla (TASR) - Prešovský samosprávny kraj ponúkne ľuďom počas víkendu (24. - 25. 7.) možnosť zaočkovať sa na počkanie v prešovskom obchodnom centre (OC) na ulici Armádneho generála Svobodu na sídlisku Sekčov. V krajských veľkokapacitných vakcinačných strediskách sprístupňuje posledné termíny na preočkovanie vakcínou AstraZeneca, a to v sobotu a aj bez nutnosti registrácie. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

PSK otvorí počas víkendu tri svoje veľkokapacitné centrá (VOC) v Prešove, Poprade a Humennom. Prioritne sa v nich zameria na preočkovanie vakcínou AstraZeneca. V sobotu pritom umožní čakateľom na druhú dávku tejto vakcíny zaočkovanie aj bez nutnosti registrácie. K dispozícii má spolu jej 1200 dávok.

"Apelujeme na ľudí, ktorí čakajú na pridelenie termínu na preočkovanie zmienenou vakcínou, alebo sú doteraz bez pozývacej SMS, aby túto možnosť využili a prišli sa najbližšiu sobotu preočkovať. Ďalšie termíny už nemusia byť dostupné," upozornil predseda PSK Milan Majerský.

Preočkovanie vakcínou AstraZeneca bude v sobotu realizované vo VOC Prešov v čase od 08.00 h do 17.00 h. V rovnakom čase prebehne očkovanie taktiež v popradskom centre a od 8.00 h do 12.00 h aj v centre v Humennom. V nedeľu sa bude vo VOC v Humennom aplikovať i vakcína Pfizer/BioNTtech. Centrá v Starej Ľubovni a Bardejove ostávajú počas najbližších dní zatvorené.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR – Lukáš Grinaj


"V teréne sú aj naďalej krajské mobilné očkovacie jednotky. V aktuálny očkovací turnus, v piatok (23. 7.), v nedeľu (25. 7.) a v piatok (30. 7.) podajú spolu 910 vakcín v spoločnostiach Garrett Motion Slovakia Záborské, Bukóza Holding Hencovce a Tesla Stropkov, ako aj v ôsmich lokalitách kraja. Konkrétne sprístupnia očkovanie starším a imobilným v obciach a mestách Zbudské Dlhé, Zámutov, Čičava, Spišské Bystré, Kravany, Rafajovce a individuálne v mieste bydliska záujemcov v Poprade a Vranove nad Topľou," povedala Jeleňová.

PSK taktiež zrealizuje ďalšie hromadné očkovanie bez nutnosti registrácie v spomenutom OC na sídlisku Sekčov v Prešove. Uskutoční sa počas oboch víkendových dní v čase od 10.00 h do 18.00 h. Pre záujemcov bude k dispozícii jednodávková vakcína Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson v alokovanom množstve najmenej 300 vakcín na jeden deň. V prípade zvýšeného dopytu vie kraj zabezpečiť ďalšie vakcíny z prešovského centra.