Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prešov vyšle do partnerského maďarského mesta autobus s Prešovčanmi

Mesto Prešov Foto: TASR/Milan Kapusta

Podujatie sa uskutoční v posledný aprílový piatok.

Prešov 5. apríla (TASR) – Mesto Prešov oživuje spoluprácu s partnerským mestom Nyíregyháza v Maďarsku a ponúka Prešovčanom možnosť zúčastniť sa na podujatí Helló Nyíregyháza a zažiť atmosféru maďarského vítania jari. Podujatie sa uskutoční v posledný aprílový piatok, keď sa mesto naplní atrakciami pre ľudí každého veku. Rozdávajú sa tu aj pozdravné toliare, vlani ich bolo 47.000.

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, prihlásiť sa je možné v termíne od 8. do 17. apríla v Mestskom informačnom centre na Hlavnej ulici v Prešove. Kapacita autobusu je 49 ľudí. Spolu s Prešovčanmi na podujatie pocestuje aj primátorka mesta Andrea Turčanová. Sľúbila to pri poslednej návšteve v marci primátorovi Nyíregyházy Ferencovi Kovácsovi.

"Nyíregyháza je vzdialenosťou jedným z našich najbližších partnerských miest. Pre nás je toto mesto inšpiratívne hlavne v spôsobe, akým pristupuje k rozvoju cestovného ruchu," skonštatovala v marci Turčanová. Kovács tieto slová potvrdil a povedal, že by bolo dobré, keby sa aj ľudia z bratského mesta predstavili na ich námestiach a rozvírili tak "stojaté vody" spolupráce.