Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Prešov zverejnil výzvu na poskytnutie dotácie v troch oblastiach

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto vlani takýmto spôsobom podporilo 166 rôznych subjektov celkovou sumou viac ako 436.500 eur.

Prešov 7. marca (TASR) - Mesto Prešov zverejnilo výzvu na poskytnutie dotácií v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti. Žiadosti pre každú oblasť možno podávať do 31. marca prostredníctvom určených formulárov, ktoré sú zverejnené na webovej stránke radnice.

V oblasti kultúry mesto poskytuje dotácie len na podporu kultúrnych podujatí organizovaných výlučne na území mesta Prešov. „V sociálnej oblasti poskytuje dotácie na činnosť aj podujatia, aktivity zamerané výhradne na sociálnu pomoc, podporu zdravia a sociálneho kontaktu. V oblasti športu poskytuje dotácie na podporu činnosti športových klubov, na športové podujatia pre deti a mládež a iné športové podujatia,“ uvádza mesto na svojom webe.

Ako pripomína, vlani takto podporili 166 rôznych subjektov celkovou sumou viac ako 436.500 eur. Z nich 335.000 eur išlo pre 82 subjektov z oblasti športu. Oblasť kultúry podporili sumou 70.000 eur, ktorú prerozdelili medzi 44 žiadateľov, a sumou viac ako 31.500 eur podporili 40 subjektov v sociálnej oblasti.