Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Prešovskí poslanci sa budú zaoberať finančnou výpomocou od štátu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Poslanci sa budú zaoberať aj vyhodnotením plnenia programu rozvoja mesta Prešov na roky 2015 až 2020 a predĺžením jeho platnosti.

Prešov 22. septembra (TASR) – Finančnou výpomocou od štátu vo výške viac ako 2,2 milióna eur od štátu v súvislosti s koronakrízou sa budú v stredu zaoberať prešovskí mestskí poslanci. Na programe majú i rozdelenie dotácií pre kultúrnu a sociálnu oblasť, aj zmenu rozpočtu.

Poslanci sa budú zaoberať i finančnou korekciou vo výške piatich percent, čo predstavuje sumu 375 071,10 eura uplatnenej na proces verejného obstarávania v rámci projektu. Týka sa pochybenia pri verejnom obstarávaní v rámci projektu modernizácie vozového parku trolejbusov v Prešove a požiadal o ňu Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP). K vráteniu príspevku v uvedenej výške DPMP vyzvalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Poslanci budú rozhodovať aj o súhlase na nákup zberového vozidla na kuchynský odpad v obstarávacej cene približne 200 000 eur bez DPH pre TSMP.

V rámci rozdelenia dotácií pre kultúrnu a sociálnu oblasť sa znížila pôvodná výška o polovicu. V oblasti kultúry ide o sumu 25 000 eur a v sociálnej oblasti je to 17 500 eur. Kritéria v oboch oblastiach splnilo po 30 žiadostí.

Poslanci sa budú zaoberať aj vyhodnotením plnenia programu rozvoja mesta Prešov na roky 2015 až 2020 a predĺžením jeho platnosti. Rovnako aj petíciou za zmenu regulatívu funkčného využívania územia v lokalite ulíc Bulharská – Pražská – Pod Kamennou baňou v územnom pláne mesta Prešov a za výškové zónovanie v dotknutej lokalite povolené na maximálne tri nadzemné podlažia.

Poslanci majú na programe aj viacero majetkových prevodov.