Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na prázdninový režim prešli predčasne ďalšie dve linky prešovskej MHD

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Momentálne je podľa slov hovorcu mesta Prešov v rámci DPMP práceneschopných 25 vodičov a do plného stavu chýba ďalších 12.

Prešov 23. júna (TASR) - Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) pristúpil od stredy k obmedzeniu premávky na trolejbusových linkách číslo 4 a 8. Tieto linky premávajú v pracovných dňoch podľa cestovného poriadku pre prázdniny. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

"Po linke číslo 38 prechádzajú na prázdninový režim predčasne aj ďalšie dve linky. Dôvodom tohto kroku DPMP je akútny nedostatok vodičov, ktorý pretrváva už niekoľko mesiacov. Ani napriek náboru nových vodičov MHD sa nám nedarí naďalej kompenzovať personálne výpadky, ktoré súvisia s aktuálnou epidemiologickou situáciou po druhej vlne pandémie a odlivom pracovnej sily," uviedol Tomek.

Momentálne je podľa jeho slov v rámci DPMP práceneschopných 25 vodičov a do plného stavu chýba ďalších 12.

"V takejto nepriaznivej situácii nie je možné z prevádzkového hľadiska zabezpečovať plný režim premávky bez porušovania legislatívnych predpisov, a preto sme museli pristúpiť k uvedenému obmedzeniu vybraných liniek. Ostatné linky MHD prejdú na prázdninový režim premávky štandardne so začiatkom letných prázdnin - 1. júla," skonštatoval Tomek.

DPMP bude v rámci svojich prevádzkových možností vypravovať prioritne klimatizované vozidlá na trolejbusových linkách a zvýši aj kapacitu na trolejbusovej linke číslo 1, aby zabezpečil väčší komfort pre cestujúcich najmä v úseku centra mesta.