Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nové spoplatnené parkovacie zóny v Prešove sú už v plnej prevádzke

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mestský úrad pokračuje vo vydávaní nových virtuálnych parkovacích kariet.

Prešov 4. júna (TASR) - V rámci systému regulácie statickej dopravy pribudli v meste Prešov od júna nové spoplatnené zóny. Ide o zónu číslo 3 a dve ulice v zóne číslo 4, ktoré sú už podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka v plnej prevádzke. Mestský úrad pokračuje vo vydávaní nových virtuálnych parkovacích kariet.

"V rezidentskej zóne číslo 3 je spolu 563 parkovacích miest, z toho 538 pre rezidentov. Plne funkčná je aj novozavedená časť zóny číslo 4, kde je spolu 36 parkovacích miest. Všetky sú určené pre rezidentov. V oboch zónach je dokončené vodorovné aj zvislé dopravné značenie. Obyvatelia týchto lokalít, ktorí si podali žiadosť o vydanie virtuálnej rezidentskej parkovacej karty a zaplatili ročný poplatok vo výške 20 eur, už majú svoje karty aktívne. Ostatní môžu žiadosti o vydanie kariet podávať naďalej," uviedol Tomek s tým, že bližšie informácie sú zverejnené na webstránke mesta www.presov.sk.

Rozšírenie zón regulovaného parkovania v meste schválili začiatkom apríla prešovskí mestskí poslanci na svojom online zasadnutí s platnosťou od 1. júna. Rozšírila sa tak regulácia statickej dopravy, ktorá od začiatku roka platí v centrálnej mestskej časti tvoriacej zónu 1 a v lokalite Táborisko, ktorá tvorí zónu 2.