Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Prešov oslávi Medzinárodný deň mieru športovo-súťažným podujatím

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Veľkým zážitkom pre všetky deti bude aj úvodný ceremoniál, ktorý sa uskutoční podľa olympijských pravidiel, vrátane odovzdania olympijského ohňa a zloženia sľubov.

Prešov 20. septembra (TASR) - Mesto Prešov pri príležitosti Medzinárodného dňa mieru (21. 9.) organizuje športovo-súťažné podujatie v duchu olympijských a športových princípov. Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, Detský festival mieru 2023 sa začne o 9.00 h v areáli Prírodného kúpaliska Delňa v Prešove.

Jeho cieľom je prostredníctvom športových aktivít v duchu olympijských hier vyslať do sveta a celej spoločnosti silný odkaz o podpore hodnôt mieru, spolupráce, priateľstva a spolupatričnosti.

"Okrem športového zážitku sú pre takmer 300 súťažiacich detí, vrátane detí z Ukrajiny a detí zo sociálne znevýhodneného prostredia, pripravené odmeny a zábavné sprievodné aktivity s kultúrnym programom a ukážkami rôznych záujmových útvarov s interaktívnymi prvkami, ako sú mažoretky, karate, cheerleading, hasiči, cyklistika, stolnotenisové možnosti, zumba a podobne,"
uviedla Šitárová.

Veľkým zážitkom pre všetky deti bude aj úvodný ceremoniál, ktorý sa uskutoční podľa olympijských pravidiel, vrátane odovzdania olympijského ohňa a zloženia sľubov. Aj týmto spôsobom chcú podľa jej slov viesť prešovské deti a mládež k spoločenskej zodpovednosti, k rešpektovaniu všeobecných základných etických princípov, vzájomného porozumenia, priateľstva, solidarity, fair play a mieru.

"Aktivity, ktoré sú súčasťou tohto festivalu, nám ukazujú, že mier a spolupráca môžu byť dosiahnuté práve cez hry a šport. Je dôležité, aby sa naše deti vzdelávali nielen v školských triedach, ale aj na ihriskách, kde sa učia tímovej práci a rešpektu k ostatným," uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

Podujatie organizuje mesto Prešov v spolupráci s organizáciou UNICEF. Záštitu nad ním prevzal primátor mesta Prešov František Oľha a participujú na ňom partneri - ABC - centrum voľného času Prešov, Fakulta športu Prešovskej univerzity v Prešove a Olympijský klub regiónu Prešov.