Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Cestujúci prešovskou MHD si priplatia, schválili zvýšenie cien lístkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Pripravované zvyšovanie cien cestovných lístkov je reakciou na rapídny rast cien energií a pohonných látok, uviedol hovorca mesta Tomek.

Prešov 11. februára (TASR) – Predstavenstvo Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) schválilo navýšenie cien cestovných lístkov v MHD od 1. apríla. Na základe prijatého uznesenia pripraví dopravný podnik cenový výmer, o ktorom vo štvrtok (10. 2.) rokoval riaditeľ DPMP Martin Jaš s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Primátorka upozornila, že očakávaná strata na výkonoch vo verejnom záujme v rámci prešovskej MHD predstavuje v roku 2022 približne 7,6 milióna eur, pričom mestské zastupiteľstvo schválilo na kompenzáciu tejto straty len 5 miliónov eur.

"Pripravované zvyšovanie cien cestovných lístkov je reakciou na rapídny rast cien energií a pohonných látok, pričom podľa primátorky toto riešenie nebude postačovať na vykrytie chýbajúcej čiastky v rozpočte na úhradu výkonov vo verejnom záujme," uviedol Tomek.

Ako povedal, nový cenový výmer predloží vedenie DPMP na podpis primátorke v najbližších dňoch. "Po jeho podpísaní primátorkou budeme verejnosť informovať o nových cenách a s tým súvisiacich zmenách," dodal Tomek.