Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prešov prijíma nominácie na Cenu mesta a Opálové zrnko za rok 2021

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Návrhy je možné poslať mestskému úradu poštou alebo elektronicky do konca februára.

Prešov 16. januára (TASR) – Prešovčania môžu navrhnúť, kto získa Cenu mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov za uplynulý rok. Návrhy je možné poslať mestskému úradu poštou alebo elektronicky do konca februára. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Cena mesto Prešov je udeľovaná fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.

"Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, hospodárskej, športovej a verejnoprospešnej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí. Ďalej za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce," uviedla Šitárová.

Opálové zrnko mesta Prešov je verejným ocenením pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb.

"Pri výbere podnikateľských subjektov sa zohľadňuje úroveň dosiahnutých výsledkov v ekonomickej oblasti, zamestnanosti, prílevu investícií, prínosu pre verejné financovanie, inovatívnosti a podobne. Rovnako aj miera prínosu pre rozvoj a prezentáciu mesta prostredníctvom podnikateľskej činnosti," doplnila Šitárová.

Bližšie informácie je možné nájsť na webstránke mesta www.presov.sk. V návrhu na udelenie verejných ocenení mesta Prešov nesmú chýbať osobné údaje navrhovaného, zdôvodnenie návrhu, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie a kontaktné údaje navrhovateľa.